https://www.podbean.com/media/share/pb-78if2-15a0e05

“Det, der er sjovt, er ikke at skabe noget alene; det er sjovt at skabe det med andre. Og at se at de (medarbejderne) trives. Man skal være tydelig i at sætte mål og retning. Man skal vide, hvad er det, der får den enkelte medarbejder til at blomstre.”

Ordene er Lene Stevnhoveds.

Mød Lene Stevnhoved – en talentfuld leder, som er optimistisk, inddragende, ansvarlig, tydelig i at sætte mål og retning og en tilgang til lederskabet, der lyder: Det handler om mennesker og vi gør det sammen.

Hun er byrådsmedlem i Solrød kommune og tidligere projektchef for Nyt Hospital Bispebjerg – et byggeri i milliardklassen. Lene har lige oplevet det, som mange af os oplever i vores karriere, nemlig at blive fritstillet eller fyret. Og det fra den ene dag til den anden.

Nu deler Lene, hvordan hun har håndteret det skifte fra den ene dag at være projektchef for 18 medarbejdere, en fyldt kalender og i gang med at bygge et unikt sted, der skaber nye, ideelle rammer for patienterne til den anden dag at være fritstillet med en tom kalender og ikke noget job.

Bliv inspireret af Lenes optimistiske tilgang til livet og hendes evne til at se fremad i svære tider. Du får konkrete råd til det gode liv, uanset om du er leder, forælder, i gang med karrieren, ja i det hele taget bare et menneske.

Hver gang der lukker sig en dør, er der 10 andre der står åbne. I virkeligheden er det en gave at man får lov til at tage en pause, lige trække vejret. Hvad er det så egentlig nu jeg har lyst til?

8.00 En snak om kommunalvalg og en vild konstitueringsfase. ”Total kaos” beskriver Lene det kort og præcist. Det var ikke troværdigt at takke ja til borgmesterposten

15.50 Hvad ser du tilbage med stolthed i dit liv?

17.30 En snak om, hvad der kendetegner en god leder set fra Lenes perspektiv.

21.20 Hvad kendetegner en Mental Vinder? Hør Lenes metafor; hvis du står midt ude i en rivende flod og gerne vil ind til bredden.

Hør om revolverledelse og hvornår man ”trækker af” som leder. En vigtig lederegenskab er tilpasningsevne; Og for at kunne tilpasse sig er det vigtigt at huske, at man har to ører og en mund. Man bliver ikke klogere af at høre sig selv snakke.

Ingen kan alt, nogen kan noget og sammen kan vi det hele.

26.20 Hvad kendetegner en Mental Taber?

Hvad har Lene med hjemmefra i sin opvækst, studier og tidligere jobs? Hør om optimisten, som Lene har på den ene skulder og Janteloven der har en plads på hendes anden skulder.

32.30 Tre gode råd til dig, der gerne vil være mentalt stærkere

Bringe sig selv i spil ved at turde spørge andre.

Ligegyldigt hvor håbløs en situation er, kan man altid få øje på noget positivt – dvæl ved det positive.

Brug tid på det som giver dig energi.

Slå kun dig selv så tilpas meget oveni hovedet, at du kan gøre det bedre næste gang. Man skal ikke banke sig selv så langt ned, så man opgiver.

43.30 Hvad er det bedste ved dig som leder? Hvad er det værste ved dig som leder?

53.00 Hør Lenes råd til sit yngre jeg som nyuddannet ingeniør. Det er ok ikke at vide det hele.

58.50 Hør Lenes råd til sit ældre jeg. Når jeg står op om morgenen, skal jeg helst være glad. Og hvis ikke, så skal jeg lave noget om.

1.01.00 Lene vil gerne invitere Tom Kristensen ind i Mental Vinder studiet.

Vil du forbindes med Lene, finder du hende på LinkedIn: linkedin.com/in/lene-stevnhoved-4318311b

Eller du kan skrive til hende på: lene@stevnhoved.com

Denne episode er en genudsendelse af episode #44. Lene har i dag et nyt job, og hun er ikke udtrådt af byrådet grundet fraflytning fra Solrød kommune.