https://www.podbean.com/media/share/pb-eaipz-15ac013

”Det er ikke vigtigt hvad du er, det vigtige er hvad du tænker om det og hvad du gør ved det.

Jeg vil være landstræner.

Det var en rutsjebanetur hele vejen igennem, inden vi kunne løfte Thomas Cup trofæet…Dem der kan spille i morgen, ræk lige hånden op.

Du kan ikke bare skrive trænerbogen, og så laver du en verdensmester.

Min rolle er at fjerne de barrierer der er, for at de (spillerne) kan yde deres bedste.”

Ordene er Lars Uhres, talentudviklingschef og tidligere landstræner i Badminton Danmark. Mød et fantastisk menneske og en leder der oftest lytter dobbelt så meget som han taler. Du får også historien om, hvorfor han knipser, når spillerne laver noget godt. 

5.30 Lars’ badmintonrejse fra starten i Egtved til landstrænerjobbet.

11.30 Hvad er du mest stolt over at have opnået i dit liv?

15.00 Lars svarer på Kenneth Thornilds to spørgsmål: Ser Lars sig selv som verdensmester (Thomas Cup guld) eller bidrager til processen?

Når Victor Axelsen nu er flyttet fra Brøndby og til Dubai ; hvor stor en nedgang forventer Lars så at se, når han ikke modtager vejledning fra Trænerteamet?

22.20 Finn Ravensholt spørger: Danmark har i årtier været en af de dominerende lande på double-området, hvad er der gået galt siden vi er gledet så langt ned?

29.40 Hvad er en Mental Vinder for Lars? En person der prøver at få det bedste ud af alle situationer.

40.00 Hvad er forskellen på de spillere, der vinder OL og VM medaljer og dem der ikke kommer lige så langt? Ærgerrighed – evnen til at blive ved også når der er modgang. Forskellige mål og ”tændinger” fx hos Joachim Fischer og Thomas Laybourn.

51.30 Berit Schau Nielsen spørger: Hvordan arbejdes der med mentaltræning af talenter (og generelt) i forhold til samarbejdet med trænerne i klubberne? Herunder på træner uddannelse, klubsamarbejde mm.? Hør om Talentrejsen. Hvordan er Lars’ holdning til den forholdsvis tidlige selektering af spillere når det kommer til talenttræning i klubberne og i forbindelse med årgangshold under BD? Risikerer man at “miste” spillere med udviklingspotentiale, som ikke er en del af den udvalgte gruppe?

1.06.30 Lars’ råd til sit yngre jeg som senteenager og start 20’erne er lyt mere og tal mindre.

Lars’ råd til sit ældre jeg: Luk munden når der er mad på bordet og let røven.

1.08.10 Lars inviterer Morten Bennekou – elitechef i cykling i Mental Vinder studiet.