https://www.podbean.com/media/share/pb-3t87b-1489897

Du møder Hans-Kristian Solberg Vittinghus (HK) – holdverdensmester i badminton i 2016, og stadig en del af verdenstoppen i herresingle i en alder af 35 år. Han elsker badminton og er et af de mest passionerede mennesker, som jeg kender. Denne episode er lavet over Zoom, da HK på optagelses tidspunktet er i Birmingham for at spille All England 2021. I 2009 interviewede jeg HK første gang i 2009 om det at være en Mental Vinder og nu fortæller han om, hvordan han har udviklet sig mentalt. Han deler gavmildt ud af sine erfaringer og du får tips til at blive mentalt stærkere.

3.30 Hvad er du mest stolt over at have opnået?

Hvordan har corona nedlukningen påvirket dig? Om at genfinde motivationen efter 3 måneders tomrum og være tilbage endnu skarpere, hvilket resulterede i en finaleplads i Toyota Thailand Open i januar 2021.

12.00 Hvad er en mental vinder for dig? Hør hvordan han definerer en Mental Vinder i dag. HK er faktisk ret uenig med det svar, som han gav i 2009.

18.45 HK er meget visuel – hør om opvasken, radioen der spiller i baggrunden og de to gnavne gamle mænd fra Muppet Show.

Vi kommer omkring HKs samarbejde med mental træner Jakob Hansen.  Et samarbejde, som har hjulpet HK rigtig meget. Og hvordan Jakobs bog ”Præster under pres” blev læst i ugen, hvor HK i 2016 vandt Australian Open.

22.30 Et lytterspørgsmål fra Leila Soon Jørgensen: Hvordan kommer dine erfaringer fra badmintonbanen til at hjælpe dig efter karrieren? Evnen til at håndtere indre og ydre pres.

26.45 Hvad kendetegner en person med et mental taber mindset?

Evnen til at se indad og altid kæmpe til sidste bold. Hør om frustrationen i 2. sæt i finalen mod Viktor Axelsen, da HK får en fiberskade i maven.

31.50 Hvornår føler du dig mest som en ”Mental Vinder” – til træning eller til konkurrence? HK fremhæver evnen til at være mentalt stærk til den daglige træning, selvom det jo er turnerings resultaterne er afgørende for, om han kommer ind i de store turneringer.

35.40 HK er gavmild og er en inspirator for mange blandet andet gennem hans engagement i Solibad og podcasten ”A year on tour with Vittinghus”. Hvor kommer lysten til at give til sine medmennesker fra?

40.00 HK svarer på, hvad der skal til for at han endnu oftere kommer helt op på en 10’er på Mental Vinder skalaen. Han har med stor succes brugt 3 R modellen; Registrer, Release og Refokuser. Læs om den på mentalvinder.dk eller i bogen Præster under pres.

44.00 Hvad ser HK for sig på sin indre videoskærm, når han er den bedste udgave af sig selv? Hvad hører han og hvad føler han? Om at være enormt hård overfor sig selv og at være overbærende over for andre. Hør om HKs følelse af flow.

49.00 HKs tre gode råd til lytterne for at blive 1 % bedre hver dag:

  • Vær åben overfor dine egne begrænsninger
  • Kast dig ud i det og arbejd med dig selv
  • Du kan træne dit mindset overalt – også i køen i Netto

52.30 HKs råd til sit yngre jeg som 17-årig: Kom i gang med mental træning.

54.30 En overraskende afslutning for værten, hvor HK deler en oplevelse, der har brændt sig fast hos ham. ”Du er sur – hvorfor?”

Følg HKs podcast: A Year on Tour with Vittinghus her: https://vittinghus.podbean.com/.

Find 3R modellen her: https://mentalvinder.dk/blog/

Bogen Præster under pres er skrevet af Kristoffer Henriksen og Jakob Hansen.

Episoden er en recast af episode #13.

Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

http://yonex.dk/Cms/

https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

https://www.facebook.com/Yonexdk

yonex_logo_beskaaret9uzoj.png